Terug naar Smaakmakkers

OPZOUTERS Low Salt Solutions :NaCL gereduceerde zeezouten.

MINDER ZOUT…..MINDER ZOUT….minder zout……of géén zout , is een veelgehoorde roep en wens van voedingsdeskundigen en consumenten. Om daaraan gehoor te geven kan men eenvoudig minder zout gebruiken, maar dit geeft toch vaak toch een te grote smaakafwijking van wat men gewend is. Daarom ontwikkelden wij OPZOUTERS

OPZOUTERS Industrie

Voor de voedselindustrie en ambachtelijke bereider hebben wij een prachtige oplossing : Op basis van Natuurlijk Zeezout en Natuurlijk Kaliumzout hebben wij nu NaCl gereduceerde zouten beschikbaaar ( -66% / -50%, -30% ) , die net zo smaken als gewoon zout: OPZOUTERS. Hoe dat kan …De off-flavour van Kalium hebben we met een “geheime” doch natuurlijke oplossing weten te neutraliseren. OPZOUTERS hebben echter dezelfde smaak en functionaliteit die u van gewoon zout gewend bent. en….. niet onbelangrijk : OPZOUTERS zijn scherp geprijsd, volledig geanalyseerd en ISO gecertificeerd.

OPZOUTERS op tafel

Ons meest Smaakvolle zeezout is ambachtelijk geproduceerd door een zoutboer (paludier) uit de Guerande . Door de speciale productiewijze waarbij zeewater en kleigrond een bepaalde interactie zijn aangegaan bevat dit zeezout 10% minder NaCl. Door de extra mineralen en lage droogtemperaturen ontstaat het zeer smaakvolle Keltisch Zeezout. Ons extra gedroogde grof zeezout is puur of verrijkt met zeewier en kruiden uitermate geschikt voor gebruik in een molen.