Schnitzelmaster Turbo

De Schnitzelmaster Turbo is de volledig automatische oplossing voor vleespletten. Het vlees wordt tijdens het berwerken in de Schnitzelmaster Turbo door 3 walsensets “gemasterd”, dit is een gepatenteerde plet/trek beweging waarbij de vleesstructuur behouden blijft. De Schnitzelmaster Turbo is uitermate geschikt voor de vlees en pluimvee industrie. Capaciteit tot wel 1600 stuks p/uur. De Schnitzelmaster is eenvoudig en snel te (de)monteren en te reinigen.

Extra informatie

De Schnitzelmaster Turbo is de volledig automatische oplossing voor vleesvermalsing. Het vlees wordt tijdens het verwerken in de Schnitzelmaster noch geponst of plat geslagen, maar wel in de lengte en overdwars op verantwoorde wijze uitgerekt

  • De celstructuur van de vezels blijft intact, dit in tegenstelling tot andere methodes om vlees mals te maken.
  • Door de verantwoorde manier van uitrekken blijft het vocht in het vlees. Dit betekent: geen gewichtsverlies en dus een hogere verkoopgewicht.
  • Alleen “gemasterd” vlees is tenminste acht dagen houdbaar.

“In tegenstelling tot plat geslagen vlees behoudt “gemasterd” vlees juist wel de kenmerken van vers vlees (de vezels behouden hun oorspronkelijke vorm). De oppervlakte van de vleeslapjes kunnen tot 50 procent vergroot worden. De oppervlaktelaag van vleeslapjes wordt bij alle andere methodes duidelijk krachtig samengedrukt.”

Instituut voor Hygiëne en Technologie van levensmiddelen van dierlijke oorsprong,
Ludwig-Maximilians-Universiteit München, 2005