image

Recept (1/2)

Benodigdheden: (buffet, 8 personen)

  • 200 g gedroogde witte bonen (pak a 500 g)
  • 5 eetlepels olie
  • 5 eetlepels walnootolie
  • 1 citroen, geperst
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 zakje verse bieslook (25 g), fijngeknipt
  • 2 maal 150 g snijbonen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiding
Bonen in ruim water minimaal 8 uur weken. In pan met ruim water bonen in ca. 1 uur en 15 min. gaarkoken, laatste kwartier 1/2 tl zout toevoegen. Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen. In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuïge massa. Op smaak brengen met 3-4 el citroensap, knoflook, sojasaus, bieslook en zout en peper. Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden. Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken. Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren. (ga naar pagina pagina 2)



Realisatie door Comsult